Snark, det var tråkigt!

image

God morgon på er alla läsare! Idag är det torsdag och den har verkligen kommit en en raketfart för jag tyckte nyss det var måndag morgon, vilket känns väldigt skönt och efterlängtat. Just nu är jag påväg in till stan men inte till kontoret som första anhalt utan till ett försäkringsbolag för en frukostgenomgång och makroekonomi och fondmarknaden. det här bolaget har riktigt skarpa människor som jobbar med just det här och jag tycker alltid det är lika intressant att lyssna på vad de har att säga.

Jag åkte sällskap in till jobbet igår med Stefan och vi pratade om allt mellan himmel och jord, varpå han frågade om jag trivs med min nya tjänst, vilket jag svarade att jag verkligen gör. Jag äääälskar min jobb och det jag får syssla med om dagarna, att ständigt behöva lära mig nya saker och alltid vara på alerten. Han berättade att de hade haft en person på hans företag som jobbar med försäkringar och som hade hållit en dragning om just vad han sysslar med om dagarna och Stefan hade tyckt att det var såpass intressant att han somnade. Jag tror nog att många skulle hålla med honom på den frågan när man pratar om just försäkringar, haha. För att försvara honom hade han tydligen bara sovit drygt tre timmar den natten samt att det var klockan 13 som personen hade pratat inför dem (hej matkoma) så jag förstår verkligen att han nickade till då.

Rent generellt tror jag många tycker just försäkringar låter som det tråkigaste man kan jobba med, men just försäkringar är så brett och innebär så mycket olika saker, så det går inte riktigt att generalisera det känner jag, men visst tycker jag det låter dötrist också när man säger ordet ”försäkringar”. Det är ju inte direkt någon ”wow-faktor” över det ordet såsom astronaut eller president har. Så nu till min fråga; har ni ett jobb som många har fördomar kring och förutfattade meningar om, och vad i så fall?

/ Frida

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>