En lättnad!

Tidigare i höstas var jag till mödravårdscentralen (dit jag gick när jag väntade Sophia) och gjorde ett så kallat cellprov. Det tar drygt fem veckor (kanske mer) innan man får provsvaret hemskickat i brevlådan och helt ärligt hade jag hunnit glömma bort att jag ens varit där och gjort det för en tid sedan. Vilket som, igår kom brevet hem i brevlådan och där på bordet låg det. En klump i halsen bildades innan sekunden innan jag tog ut pappret ur kuvertet tänkte jag en miljon tankar; tänk om jag får ett negativt svar, och vad skulle det innebära?

I och med att min mamma dog i cancer känns just cancer så påtagligt för mig på alla möjliga sätt och vis. Vad vi fått veta om mammas cancer var att den inte var ärftlig, men för mig spelar det ingen större roll, det känns som att det inte behöver vara en garanti för att jag inte ska få det en dag bara för att just den ursprungliga cancern hon fick inte var ärftlig. Jag har insett nu efter jag fått Sophia att jag blivit mer rädd för just cancer än vad jag var innan jag blev mamma. Mina tankar snurrar mer och mer kring just tankarna att jag hamnar i samma sits som min mamma en gång gjorde för fjorton år sedan. Att få ett besked som sätter precis allt upp och ner och lämnar enorma avtryck, och inga roliga avtryck. Det här tar inte upp all min lediga tid i huvudet men tanken återkommer då och då till mig och den tanken är inte rolig, men jag tröstar mig med att gå på alla kontroller som erbjuds, leva livet friskt och fullt ut och inte oroa mig för saker som ännu inte hänt eller ens går att påverka. Jag är ingen hypokondriker i mig själv, och tur är nog det för annars skulle dessa tankar vara hundra gånger värre, så på så vis är det skönt. En vanlig oro som helt enkelt fått ett större medvetande sen jag blev mamma.

image

Mitt besked var som tur va positivt i en positiv bemärkelse. Tack och lov!

/Frida

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>